Често Задавани Въпроси

За да Ви улесним максимално, изготвихме списък с най-често задаваните въпроси от нашите клиенти при използване на нашите услуги.

Взимате ли комисионна за обмяната на валута?

Не! Българската народна банка (БНБ) е забранила със закон взимането на комисионни, при обмяната на валута в брой.

Колко може да е максималната разлика в курс купува и курс продава?

Българската народна банка (БНБ) e задала максимално отклонение в курсовете при обмен на валута до 4% от фиксинга, който публикува ежедневно на сайта си. Така, например, за Евро – при фиксинг от 1.955830 – максималният курс за „купува“ на обменните бюра и финансовите институции може да бъде – 1.8775968, а курсът за продава – 2.0340632

Какво е спред?

Спредът (spread) представлява разликата между курс „купува“ и курс „продава“.

За каква сума мога да получа по-добър курс?

Препоръчваме Ви да се свържете с валутния дилър на телефон: 02 981 78 49

Мога ли да ви продам обратно валута, която съм закупил от вас на същия курс?

Получавате възможността в рамките на 15 дни да върнете до 50% от валутата на същия курс, на който сте я купили – запазете касовата бележка. Услугата не важи за USD, EUR, CHF, GBP, TRY. За закупена валута на равностойност над 1500 лева, моля попитайте на каса относно максимална сума за обратно изкупуване.

Какви са възможностите за доставка и плащане при поръчка на валута онлайн?

Можете да поръчате желаната от Вас валута до домашен адрес или до офис на Еконт. Можете да заплатите чрез банков трансфер или с наложен платеж.

Имате ли винаги налични екзотични валути?

Да, предлагаме над 150 вида валути, като имаме винаги налични, но за по-големи суми препоръчваме да се свържете с валутния дилър на тел: 02 981 78 49 и 02 981 78 49