Социална дейност

Страница, посветена на здравеопазване, образование и култура – обекти на внимание от страна на ФАКТОР И.Н. АД

Тук можете да се запознаете с нашата отдаденост към човешкия живот, образованието и културата. Фактор И.Н. в ролята си на  модерна организация е социално ориентирана. В нашата дейност е заложена мисията да помагаме на хората да бъдат по-близо един до друг – като разстояние, като отношение, като човечност. В тази страница можете да се запознаете и допринесете за справянето с актуални проблеми, чиито решения са в нашите ръце, като общество. Ние имаме специално отношение към проблеми от здравен, образователен и културен характер.

 

 

Фондация “За нашите деца”

Нашите деца

Центърът за настаняване от семеен тип за деца без увреждания „Детска къща“ е услуга, която посрещна първите деца през месец октомври 2012 г. Той е с капацитет от 6 настанявания за деца от 0 до 7 години. От създаването си до момента (юли 2019 г.) в центъра са получили грижа 44 деца, от които 27 осиновени, 5 върнати в биологичното семейство и 6 настанени в приемни семейства. Ние от Фактор сме щастливи, че сме помогнали на всички тези изключително талантливи деца, като  осигурихме част от обзавеждането на тяхната къщичка.

 

 

 

2020 г.

 

 

 Джудо Клуб „РЕСПЕКТ“

За 5 месеца 23 златни, 12 сребърни и 13 бронзови медала от републикански първенства и международни турнири. Ние от Фактор сме щастливи, че помогнали на всички тези изключително талантливи деца, като ремонтирахме тяхната зала, и чрез това се надяваме те да тренират в една по-добра обстановка и им желаем още повече успехи и усмивки занапред!

 

 

 

2018 г.

 

Малкият голям герой Вальо

Детето е само на 3г, а вместо да играе с малкото си братче, трябва да се бори за живота си. Преди по-малко от месец му е поставена една от най-тежките диагнози – Остра Б клетъчна лимфобластна левкемия. Сумата, която е необходима за лечение е непосилна за семейството.

Екипът на Фактор И.Н. АД е щастлив, защото дари 30 000 лв., с които се надява, че ще приближи Вальо до оздравяването.

 

 

 

 

17.07.2017 г.

 

Муфаса, стига!

Здравейте, казвам се Весела Огнева и мога да кажа, че съм голяма късметлийка. “Късметлийка”, защото, когато нещата тръгнат на зле в живота ми, винаги около мен се събират прекрасни хора, които облекчават положението. Признателна съм за всичко, което се случва в живота ми и никога не бих оценила нещо като изцяло “черно” или “бяло”…“ Така започва разказа за заболяването на Весела Огнева от Враца, която от 11 години се бори с тежката болест множествена склероза.
Изключително сме щастливи, че помогнахме на Весела да се излекува в Индия! Тя  ни подари една книжка в знак на благодарност.  Благодарим ти от сърце!

 

 

2016 г.

 

 

Обновяване на база на шахматен клуб “Лидер”

Ние от Фактор И.Н. сме щастливи, че помогнахме за обновяване на съоръженията на шахматен клуб „Лидер“ към 19 СОУ. Чрез това ние направихме условията по-добри и им желаем  за в бъдеще много  щастливи моменти, титли и усмивки.

 

 

 

2013 г.