Защитата на инвестициите от инфлацията със злато

Защитата на инвестициите от инфлацията със злато

В света на финансовите пазари, инфлацията е неизбежна реалност. Но какво може да направи инвеститорът, за да се защити от нейното въздействие върху портфейла си? В новата статия на Фактор И.Н. ще разберете как златото може да бъде силно средство за защита от инфлацията.

Проф. Красимир Петров разглежда дългосрочната връзка между златото и инфлацията и предоставя ценни и прецизни анализи. От видеото ще снаучите, че възвръщаемостта от златото има тенденция да корелира и да защитава от инфлацията по-ефективно с продължителността на инвестицията.

Срещу краткосрочната нестабилност, златото може да предложи малка защита. Но при дългосрочните инвестиции, се наблюдава значително повишаване на корелацията и възвръщаемостта от златото, което го прави ефективен инструмент за защита срещу инфлацията.

Видео епизодът дава информация за цикличността на златото, която влияе на неговата възвръщаемост, както и за сравнителната стабилност на златото спрямо недвижимите имоти.

Следете нашата видео рубрика и се абонирайте за You Tube канала ни и да разширите своите познания за инвестициите в злато като защита от инфлацията.

 

Внимание: Инвестициите в злато са свързани с рискове. Преди да вземете решение за инвестиция, се консултирайте с финансов консултант и проведете подробно изследване на пазара.

Фактор И.Н е компания специализирана в търговията на инвестиционно злато, златни монети и кюлчета. Ние съветваме всеки потенциален инвеститор да направи предварително проучване на пазара и да вземе информирано решение. В нашия каталог ще намерите  най-търсените златни инвестиционни кюлчета и монети, които са с високо качество и гарантиран произход.

Вашият коментар