Колко ще ви струва:

  • Хотел 168 BRL 78 BGN
  • Храна 45 BRL 21 BGN
  • Транспорт 40 BRL 18 BGN
  • Билетът за прием на Христос Изкупител 119 BRL 55 BGN
  • Двудневна обиколка на планината Sugar Loaf 186 BRL 86 BGN

Цените са осреднени и може да варират спрямо стандарта на Вашето пътуване

Колко BRL ще ви бъдат необходими?

Ще ви трябват около 2870 BRL

Последно обновяване на цените: 26.05.2022 16:54

Вие добавихте Артикул във Вашата количка!

Курсовете на валутите във Вашата количка се обновяват автоматично на всеки 10 минути спрямо актуалните цени на световните пазари, както и преди да завършите Вашата поръчка.

ОБЩА ИНФОРМАЦИЯ

ИНДЕКС НА РИСКА

Ниво 3: Повишено ниво на риск (препоръка да не се пътува в определени райони на страната освен при необходимост)

Климат – екваториален, мусонен, степен, пустинен, саванен, средиземноморски, влажен субтропичен

Официален език – португалски

Столица – Бразилия

Най-голям град – Сао Пауло

Валута – бразилски реал (BRL)

Градове с най-голям интерес: Рио де Жанейро, Салвадор, Форталеза, Бело Оризонте

Престъпност и сигурност

Нивото на престъпност е високо, особено в големите градове.

На пътуващите в Бразилия се препоръчва:

– Да се оставя задграничния паспорт и ценностите на сигурно място в хотела, туристите да се движат с фотокопие на паспорта;
– Извън хотела да не се носят големи суми пари, да се съхраняват в сейфа в хотелската стая или на рецепцията на хотела;
– На улицата да не се носят бижута, скъп часовник и фотоапарат, други аксесоари, които могат да привлекат вниманието на крадци;
– Да се говори по мобилен телефон само в закрити помещения (магазин, ресторант), а не на улицата;
– Да се съхраняват документите отделно от парите;
– Да се обменят пари само в лицензираните обменни бюра или в хотела, на летището;
– При евентуално нападение да се запази спокойствие, да не се оказва съпротива, да се уведоми полицията и консулската служба на посолството в столицата Бразилия;
– При загубване/кражба на паспорт незабавно да се уведоми консулската служба при посолството в Бразилия. Само Консулската служба при посолството може да издава временен паспорт за завръщане до България.

Особености на законодателството

Присъдите за притежание и трафик на наркотици са от 5 до 15 години. В страната се провежда последователна политика за борба с наркотрафика, съпътствана от особено внимателен контрол по летищата, осъществяван с най-съвременна техника.

Здравеопазване

Здравеопазването е на високо ниво в частния сектор. Съществува държавно здравно осигуряване, което обхваща основни и неотложни лечения.

 

Източник: Министерство на външните работи

ДОКУМЕНТИ ЗА ПЪТУВАНЕ И ВИЗОВ РЕЖИМ

За страната се пътува с валиден задграничен паспорт.

Безвизов режим при престой до 90 календарни дни.

 

Източник: Министерство на външните работи

ПРАКТИЧЕСКИ СЪВЕТИ

Препоръчва се използването на организирани туристически обиколки на централната част и забележителностите на градовете. Напълно да се избягват бедните квартали, известни като фавели.

Препоръчва се да се отказва пренасянето на чужд багаж, дори и когато се знае съдържанието му.

При пътуване с личен или нает автомобил да се пътува само през деня и да се спира само на определени за това паркинги, които са много добре оборудвани.

Препоръчва се пътуването с предварително заплатена здравна осигуровка.

Забранено е внасянето на всякакъв вид храни и домашни любимци без съответните удостоверения, за което проверките са много стриктни и глобите високи.

 

Източник: Министерство на външните работи

ДВИЖЕНИЕ ПО ПЪТИЩАТА

От столицата на юг инфраструктурата е сравнително добре поддържана, срещат се обаче много разбити и неремонтирани участъци, които трябва да се преминават с внимание.

В северната част на страната инфраструктурата е много по-разбита.

 

Източник: Министерство на външните работи

Статуя на Христос Спасител

С разперени ръце на 28 метра, сякаш за да обхване цялото човечество, колосалната статуя на Христос Арт Деко, наречена Кристо Редентор (Христос Изкупителят), се взира през Рио де Жанейро и залива от върха на Корковадо. 709-метровата височина, на която стои, е част от Националния парк Тижука, а железопътна релса се изкачва 3,5 километра до върха, където обгражда статуята. Завършен през 1931 г., 30-метровата статуя е дело на полско-френския скулптор Пол Ландовски и бразилски инженер Хейтор да Силва Коста и е изградена от стоманобетон и сапунен камък. Осем метровата основа обхваща параклис, който е популярен за сватби. Въпреки, че това е една от най-добре познатите икони в Бразилия, тя често е погрешно наречена Христос на Андите, объркана със старата статуя, маркираща границата между Аржентина и Чили.

Карнавал, Рио де Жанейро

Малко неща представят Рио както карнавала (Carnival) за цвят, звук, действие и изобилие. Не се заблуждавайте, това не е просто още една буйна улична партия, а внимателно организирана изложба, където зрителите могат да наблюдават парадите на състезаващите се танцьори на самба. Наричана Sambódromo, тази дълга поредица кутии за трибуни осигурява места за хранене до 700-метров параден маршрут, където танцьори и музиканти от конкуриращите се училища на самба се подпират в ослепителна експлозия от брилянтни костюми.

Игуасу (водопад)

На мястото, където се срещат Бразилия, Парагвай и Аржентина, река Игуасу се спуска невероятно в полукръг от 247 водопади. Точно над водопада реката е сгъната до една четвърт от обичайната си ширина, което прави силата на водата още по-силна. Някои от водопадите са високи над 100 метра и покриват толкова широка област, че никога няма да видите всички от тях, но получавате най-широката панорама от бразилската страна. Подиумите и кулата ви дават различни гледни точки, а един мост стига чак до един от най-големите, известен като Гарганта до Диабо (Devil’s Throat). Можете да преминете към аржентинската страна за по-близки изгледи от мостчетата, които се простират по-далеч в центъра на водопада. Двете страни предлагат различни гледни точки и гледни точки, така че повечето туристи планират да видят и двете. Водопадите са защитени от признатия от ЮНЕСКО Национален парк Игуасу, където субтропичните дъждовни гори са дом на повече от 1000 вида птици и бозайници, включително елени, видри, оцелоти и капибари.