Колко ще ви струва:

  • Хотел 22222 XOF 60 BGN
  • Храна 5925 XOF 16 BGN
  • Транспорт 750 XOF 2 BGN
  • 3-дневно разгадаване на мистерията на вуду 291851 XOF 788 BGN
  • 9-дневно сафари в Националните паркове „Мол и Пенджари“ от Акра 1784444 XOF 4818 BGN

Цените са осреднени и може да варират спрямо стандарта на Вашето пътуване

Колко XOF ще ви бъдат необходими?

Ще ви трябват около 325820 XOF

Последно обновяване на цените: 08.08.2022 12:15

Вие добавихте Артикул във Вашата количка!

Курсовете на валутите във Вашата количка се обновяват автоматично на всеки 10 минути спрямо актуалните цени на световните пазари, както и преди да завършите Вашата поръчка.

ОБЩА ИНФОРМАЦИЯ

ИНДЕКС НА РИСКА

Ниво 1: Без особени препоръки

Климат – тропически

Официален език – френски

Столица – Порто Ново

Най-голям град – Котону

Валута – CFA франк (XOF)

Градове с най-голям интерес: Абомей, Паракоу, Савало, Догбо – тота

Престъпност и сигурност

Препоръчва се повишено внимание. Високо ниво на криминална престъпност. По възможност да не се пребивава дълго време в пограничните райони с Нигерия.

Особености в законодателството

Хомосексуализмът в Бенин е наказуем според местното законодателство.

Здравеопазване

Обслужването в болничните заведения не отговаря не европейските стандарти. Препоръчва се особено внимание към личната хигиена, в това число при употребата на пресни плодове и салати. Водата да се пие само преварена.

Внимание!

През август 2010 г. в Бенин избухна епидемия от холера. Регистрирани бяха 172 случая на заболяване от холера и пет смъртни случая.

 

Източник: Министерство на външните работи

ДОКУМЕНТИ ЗА ПЪТУВАНЕ И ВИЗОВ РЕЖИМ

Международен паспорт, валиден минимум шест месеца от датата на влизане в страната.

Българските граждани могат да пътуват до Бенин само с визи (за притежатели на обикновени, служебни и дипломатически паспорти). За виза се кандидатства в посолството на Бенин в Женева, Швейцария.

Няма специално изискване за ваксини при влизане в страната.

За актуална информация за задължителни и/или препоръчителни ваксини може да се обръщате към Регионалните здравни инспекции в страната. Ваксина за жълта треска се поставя в следните регионални здравни инспекции: Столична регионална здравна инспекция; РЗИ Варна;РЗИ Бургас; РЗИ Плевен; РЗИ Пловдив; РЗИ Благоевград и РЗИ Русе;

Внимание!
В паспорта Ви трябва  да има поне една цяла свободна страница, за да може върху нея да бъде положена входната виза за страната. На гърба на тази страница не следва да има друга положена по-рано виза, освен печати от граничен контрол.

 

Източник: Министерство на външните работи

ПРАКТИЧЕСКИ СЪВЕТИ

Препоръчва се на посещаващите страната чужденци да не носят у себе си големи суми пари, да фотокопират личните си документи, както и да бъдат особено предпазливи при настъпването на нощта.

 

Източник: Министерство на външните работи

ДВИЖЕНИЕ ПО ПЪТИЩАТА

Съществува реална опасност от нападения и обири на автомобили на чужденци по пътищата. Да се шофира внимателно при дъждовно време.

 

Източник: Министерство на външните работи

Порто Ново

В столицата Порто Ново може да обиколите най-важните исторически сгради в центъра на града за един ден, в това число Porto-Novo Grand Mosque. В началото е била нео-барокова църква построена от португалците, по-късно е пригодена като джамия в сегашния си вид. От природните забележителности в Бенин може да споменем два красиви водопади. Единият е висок 20 метра и носи името Kota Falls  близо до Atakora и Tanongou Falls с височина 35 метра. Може да се изкъпете в басейна под водопада.

Характерно за повечето религиозни сгради е те да се строят около голямо дърво. Такава е Shabe Palace построена около 12 метра ствол  на  дърво в Collines. Крайбрежната зона на Бенин е слабо развита от гледна точна на туризма. Причина за това са големите морски течения, които всяка година вземат жертви. Престъпността е сравнително малка, но страната е много бедна в сравнение със съседните страни и притока на туристи е слаб. Най-доброто време за посещение е през зимните месеци.

 

Гранд-Попо

Град Гран-Попо има интригуваща история главно поради важната роля, която играе в търговията с роби. Градът излъчва африкански чар и хората са приятелски настроени. Градът е на около час път с кола от Котону и предлага перфектна промяна на темпото от оживения град. В града има много хотели и курорти, а плажовете са чудесно място за почивка и плуване. Намиращата се наблизо река Моно е чудесно място за разходка и предлага възможност да се видят мангрови гори и екзотични птици.

 

Voodoo пазар близо до Abomey, Бенин

Abomey е бил столица на древния Dahomey за около 300 години, започвайки през 17-ти век. Основната атракция и причина за посещението на града е обект на световното наследство на ЮНЕСКО на Кралските дворци в Abomey. Въпреки, че дворците са до голяма степен разрушени и са в разрушено състояние, обектът все още има огромна историческа стойност и приказките на царете, които някога са живели тук, са очарователни..