Колко ще ви струва:

  • Хотел 104 USD 180 BGN
  • Храна 28 USD 47 BGN
  • Транспорт 39 USD 66 BGN
  • Обиколката на стария Сан Хуан 39 USD 69 BGN
  • Нощна обиколка с каяк BioBay от Vieques 53 USD 93 BGN

Цените са осреднени и може да варират спрямо стандарта на Вашето пътуване

Колко USD ще ви бъдат необходими?

Ще ви трябват около 1640 USD

Последно обновяване на цените: 15.06.2024 10:01

Вие добавихте Артикул във Вашата количка!

Курсовете на валутите във Вашата количка се обновяват автоматично на всеки 10 минути спрямо актуалните цени на световните пазари, както и преди да завършите Вашата поръчка.

ОБЩА ИНФОРМАЦИЯ

ИНДЕКС НА РИСКА

Ниво 3: Повишено ниво на риск (препоръка да не се пътува в определени райони на страната освен при необходимост)

Климат – тропически, мусонен

Официален език – испански, английски

Столица – Сан Хуан

Най-голям град Сан Хуан

Валута щатски долар (USD)

Градове с най-голям интерес: Баямон, Каролина, Маягуес, Понсе;

Престъпност и сигурност

Обществената сигурност в страната е в рамките на нормалното, но има и случаи на кражби и въоръжени грабежи.

 

Източник: Министерство на външните работи

ДОКУМЕНТИ ЗА ПЪТУВАНЕ И ВИЗОВ РЕЖИМ

За пътуване до Пуерто Рико на българските граждани са нужни същите документи и виза, както за посещение в САЩ. Паспортът трябва да е с валидност шест месеца от датата на влизане и да има адекватен брой празни страници.

 

Източник: Министерство на външните работи

Междуградски автобусен транспорт в Пуерто Рико на практика не съществува. Местните жители използват предимно лични превозни средства. Туристите могат да използват таксиметрови услуги в Сан Хуан или да наемат кола.

Стария Сан Хуан

Ходенето по улиците на Стария Сан Хуан, с прекрасната си колониална архитектура и внушителните крепости, е като отдръпване в друга ера, но с редица съвременни удобства. На повече от 500 години и вторият най-стар град в Америка, Старият Сан Хуан е смесица от испанска колониална история, слоена с днешния пуерторикански живот. Целият район е обект на световното наследство на ЮНЕСКО, със стотици възстановени испански колониални сгради от 16 и 17 век. Днес посетителите могат да вечерят, да пазаруват или дори да отседнат в някои от тези красиви стари структури. Основната атракция е Форт Ел Моро (Фуерте Сан Фелипе дел Моро), изтичащ на полуостров високо над океана, само на кратка разходка от центъра на града. Създаден през 1539 г., историята, обстановката и съхранението на Ел Моро го правят една от най-добрите туристически атракции в страната.

Националната гора Ел Юнк

За да изживеете част от буйната вътрешна красота на Пуерто Рико, това е мястото за посещение. Разпространен по планините Лукило, включително Пико Ел Юнк, Националната гора Ел Юнк е дом на единствената тропическа гора в Националната система за горите в САЩ. Климатът тук е значително по-хладен, отколкото по крайбрежието и при по-ниски възвишения, и е забележимо по-влажен. Върхът на El Yunque достига 3 500 фута над морското равнище, а гората покрива 43 квадратни мили, включително три четвърти от останалата девствена гора на острова. Националната гора El Yunque е една от най-популярните природни забележителности на Пуерто Рико и често се посещава на турне от Сан Хуан. Някои от основните акценти в националната гора El Yunque включват водопад La Coca, кула Yokahú, Baño Grande, Baño de Oro и водопад La Mina. Разположен до магистралата, La Coca Falls разполага с 85-футов каскад върху валутни образувания и е първата основна атракция, която посетителите ще дойдат в Ел Юнк.

Rincón

Често наричан „Pueblo del Surfing“ (град на сърфиране) и „Little Malibu“, Rincón е известен на Пуерто Риканците като „Рай на Гринго“. Доминиращият език в района е английският, с много чуждестранни сърфисти и други експатри, които правят този град свой дом. Той се превръща в мека за сърфиране след Световното първенство по сърфинг през 1968 г., когато в целия свят се предават изображения на Ринкон и честите вълни с височина 15 фута. Въпреки че вълните наистина стават доста големи, има красиви плажове, които са подходящи за плуване, най-вече на юг от града. Rincón е и една от основните зони в Пуерто Рико за екскурзии за наблюдение на китове. Основният сезон за наблюдение на китовете е от средата на януари до март, когато гърбавите китове са в района. Обиколките се организират лесно в града.