Защо да обмените валута при нас?


 

Фактор И.Н. - Финансова институция с доказан професионализъм от 1997 г.


 

Британски лири за Вашето пътуване

При нас ще обмените всяка световна валута. Проверете курсовете онлайн


 

Работно време за празничните дни 06.04 - 09.04

Изпратете или получете пари чрез MoneyGram през празничните дни! Открийте работното време за дните 06-09.04 от тук.

 


 

А коя е Вашата дестинация за Великден?

Открийте нашите курсове тук.

 


 

Нашето обслужване

Разнообразието от наши офиси, Ви дава избор и удобство, като много от тези места работят с удължено работно време, за да можете да изпращате и получавате пари, когато Вие имате възможност. Научете повече.

 


 

По-близо един до друг продължава

Скъпи приятели, днес 16.10.17 г. изтеглихме третият голям победител.
Фактор И.Н. Ви дава възможност да се срещнете с хората, които Ви липсват, като спечелите самолетен билет и джобни, за да ги посетите. Научете как от тук.


По-близо един до друг продължава

Скъпи приятели, краят на август е тук, а сезонът на почивките е към края си.
Фактор И.Н. Ви дава възможност да се срещнете с хората, които Ви липсват, като спечелите самолетен билет и джобни, за да ги посетите. Научете как от тук.


 

Победителите днес 25.07.2017 г.

Скъпи приятели,
"ПО-БЛИЗО ЕДИН ДО ДРУГ 4" е в разгара си. Днешните победители са:
Стефанка Петрова Бошнакова и
Димитър Сиев Димитров.
Честито!
 

 

Дойде време за награди!

Скъпи приятели,
първите победители в кампанията "ПО-БЛИЗО ЕДИН ДО ДРУГ 4" вече са обявени:
Петя Кочева печели страхотен чадър на кампанията.
Милчо Милев получава портативна батерия за смартфон.
Честито на печелившите!
Ако все още не сте научили как можете да участвате в кампанията, можете да го направите от тук.
 
 

 

Дойде време за заслужена лятна почивка! 


В обменното бюро на Фактор И.Н. ще откриете всяка една валута за Вашата ваканция в чужбина на атрактивен курс. Виж курсовете тук

 


 

Направи своя бизнес глобален!

С нашата подкрепа ще станеш част от световната мрежа MoneyGram. За повече информация относно партньорството се свържи с нас или кликни тук.


 

Услугата Фактор Експрес вече е тук!

 

С ФАКТОР ЕКСПРЕС изпращате пари в брой или към банкова сметка за 60 секунди при максимално ниски такси. Открийте удобен офис от тук.


 

Бързо, лесно, удобно, MoneyGram

 

 

Само за 10 минути до целя свят

С MoneyGram парите пристигат до минути! Разнообразието от наши офиси, Ви дава избор и удобство, като много от тези места работят с удължено работно време, така че да можете да изпращате и получавате пари, когато Вие имате възможност.
 

 

Международни парични преводи с ниски такси

С калкулатора на MoneyGram можете още сега да изчислите таксата на своя паричен превод до всяка точка на света. Открий го тук.
 

 

По-близо с MoneyGram

С 336 000 посредници за парични преводи по целия свят няма място, където да сте прекалено далеч от MoneyGram.
Открийте удобна за Вас локация от тук.
 

  

Факти за благородните метали

Злато 
1. Благородните метали са метали, не подлежащи на корозия и окисляване, което ги отличава от повечето метали. Освен това са и много редки. Основните благородни метали са злато, сребро и платина и метали от платиновата група - рутений, родий, паладий, осмий, иридий.
2. Златото е толкова рядък метал, че на час в света се открива повече желязо, отколкото цялто количество злато открито досега в историята.
3. Платината някога се е смятала за "погрешно сребро" и се хвърляла обратно в реките. 
4. През 1828 г. е имало руски платинени монети от 3, 6 и 12 рубли. По това време платината е струвала половината от цената на среброто.
5. "Царската вода" е смес от солна и азотна киселина. Този "коктейл" разтваря златото.
6. Любопитно е, че самородното сребро се среща много по-рядко, отколкото самородното злато, но общото количество на златото в света е много по-малко от това на среброто.
7. Златото е отличен проводник, така че това е най-важната суровина в електротехническата промишленост.
8. Думата сребро произлиза от древната индийска дума "SARPA", което означава луна и сърп.
9. В древен Египет златото е смятано за частици от боговете, така че не се е допускало да бъде притежавано от друг, освен от Фараона.
10. Най-големият къс самородно сребро е намерен в Чили и тежи 1420 кг.
11. Благородните метали като злато, платина, сребро и паладий химически не реагират с тялото. Ето защо тези метали се използва активно в медицината и в бижутерската индустрия.
12. Олимпийските медали, връчени през 1912 г., са направени от чисто злато. В днешния свят на спорта обаче медалите са покрити само с 6 грама от този метал.
13. През 1933 г. Франк Рузвелт подписва указ, който забранява на американските граждани да съхраняват у себе си злато. Нарушаването на това постановление се наказвало с глоба от 10 хил. долара или 10 години лишаване от свобода.
14. Русия е лидер в производството и доставката на паладий на световния пазар.
15. Злато проба 999 е толкова мека, че да може лесно да се надраска и с нокът.
Източник: abcfact
 

 

Кои ще са най-големите световни икономики през 2030 г.

economy

Eдна от най-големите консултантски компании в света - PricewaterhouseCoopers, представи своя доклад „Дългосрочен изглед: Как ще се промени редът в глобалната икономика до 2050?”. В документа компанията е подредила 32-те най-мощни икономики през 2030 г., като изчисленията се базират на изчисления за брутния вътрешен продукт на всяка от държавите и паритета на покупателната способност (ППС). ППС е използван от макроикономистите, за да определят производителността и стандарта на живот между страните, когато се сравняват отделни периоди. Изчисленията на PwC показват, че много от водещите сега икономики ще запазят лидерството си и след 13 години, но и множество по-слабо развити сега държави ще се развиват много динамично и след малко повече от десетилетие ще са сред най-големите. Вижте кои ще са 32-те най-силни икономики през 2030 г. (Посочените цифри на ППС са в щатски долари. За сравнение, в момента ППС на САЩ е 18,562 млрд. долара). В челната десетка са:
1.Китай - 38 008 млрд. долара
2. Индия - 19 511 млрд. долара
3. САЩ - 23 475 млрд. долара
4. Индонезия - 5 424 млрд. долара
5. Бразилия - 4 439 млрд. долара
6. Русия - 4 736 млрд. долара
7. Мексико Мексико – 3 661 млрд. долара
8. Япония - 5 606 млрд. долара
9. Германия - 4 7070 млрд. долара
10. Великобритания - 3 638 млрд. долара.
Източник: Moitepari
 

 

Ретро трамвай през дните на Виена в София

трамвай
Ретро травмай ще прави безплатни двучасови турове всеки ден из София от днес до 14 февруари - подарък от Виена за столицата ни. 
Историческият разказ ще се редува с музика от Новогодишния концерт на Виенската филхармония, с което по своеобразен начин ще бъде отбелязана и 150-годишнината от премиерата на сцена на най-известния валс в света – "На хубавия син Дунав" на Йохан Щраус-син. От 2003 година "Дните на Виена" се организират в 8 европейски града, сред които е и нашата столица. 
Източник: Manager.bg
 

 

Няколко техники за лесно фокусиране над задачите

фокус
Ако не можете да си свършите работата без да си мечтаете за обедната почивка, или не можете да прочетете някоя по-дълга статия, без да преглеждате известията в телефона си, не сте само Вие. Според доклад на Майкрософт, средният обхват на човешкото внимание е бил 12 секунди през 2003 г. и е намалял до 8 секунди през 2013 г. Неслучайно в платформата Quora въпросът „Как да подобря концентрацията си?” се радва на голяма популярност.
1. Планирайте времето, в което не е нужно да бъдете продуктивни.
Уверете се, че дневният ви график включва паузи, в които можете умишлено да не правите нищо продуктивно.  Науката подкрепя този съвет - почивките възстановяват концентрацията и енергията, когато е изчерпана.
2. Съобразете графика си с равнищата си на енергия.
Открийте кога се чувствате най-енергични през деня и кога не. Можете да си направите таблица за всеки ден в рамките на една седмица.
Стремете се да работите върху задачите, които изискват повече концентрация, във времето, когато по принцип сте по-енергични. Когато презареждате, може да се заемате с по-малко натоварващи дейности, например да си проверявате пощата и т.н.
Тази стратегия работи дори когато нямате толкова гъвкав график. Ако можете да предвидите равнището си на енергия във всеки даден момент през деня, можете да планирате как да го засилите, когато е необходимо.
3. Упражнявайте се да слушате музика внимателно.
Повечето от нас са се опитвали да слушат различен тип музика за фон, докато се опитват да се концентрират върху това, което работят.
Слушайте музика, без да правите каквото и да било друго.
4. Развийте интерес към задачата, върху която работите. 
Измислете история, ако трябва, но когато действително се вълнувате от това, което вършите, това невероятно много помага да се фокусирате върху нещо. Убедете се, че е действително интересно или си представете как това ще има практическо приложение в живота ви по някакъв начин.
5. Определете разсейващите сигнали. 
Отклоняването на вниманието обикновено е резултат от желание за бягство. Например може да сте претоварени или обратното, отегчени.
Когато това се случи, спрете това, което правите, и обърнете внимание на тялото си.
„Дали вратът ви се схваща, или краката ви са неспокойни, дали се чувствате напрегнати, какво се случва? За всеки е различно, но всички имаме някакви физически усещания, които ни сигнализират, че сме склонни да избягаме от това, върху което се опитваме да се концентрираме към нещо друго.”
6. Направете списък с нещата, които отклоняват вниманието ви. 
Запсисвайте всичко, което изскача в ума ви, различно от това, върху което работите. Това ще освободи съзнанието ви и ще запази вниманието ви върху настоящата задача.
Източник: Списание Обекти
 

 

Подобрение на условията за бизнес в България през януари

Съставният показател „бизнес климат в промишлеността” нараства с 0.9 пункта спрямо предходния месец, което се дължи на оптимистичните очаквания на промишлените предприемачи за бизнес състоянието на предприятията през следващите шест месеца.
През януари средното натоварване на мощностите в промишлеността остава на нивото от октомври 2016 г. (74,6%). С оглед на очакваното търсене през следващите месеци обаче се предвижда недостиг от мощности.
Основният фактор, ограничаващ развитието на бизнеса, продължава да бъде несигурната икономическа среда, следван от недостига на работна сила, като през последния месец се наблюдава засилване на негативното им въздействие, отчитат от НСИ. 
Източник: investor.bg
 

 

Спад на долара на 30.01.2017 г.

dolar
Доларът се понижи спрямо основните валути, отдалечавайки се от седмичния пик, след спадналата доходност на държавните облигации на САЩ, както и заради по-слабите от очакванията данни за нарастване на брутния вътрешен продукт (БВП).
Натиск върху долара оказаха също така и притесненията на инвеститорите от обявената търговска политика на новия президент Доналд Тръмп и въведеното ограничение за достъп в САЩ на граждани от седем държави с преобладаващо мюсюлманско население.
Източник: econ.bg
 

 

10-те бизнес риска на 2017 г. 

риск
Германската финансова група Allianz публикува 6-то издание на ежегодния "Барометър на рисковете за компаниите през 2017 год.".
Проучването сочи, че за пета поредна година бизнесът определя като най-голям риск прекъсването на производството.
За 2017 г. към списъка на новите потенциални рискове се добавят и геополитическата нестабилност и последиците от терористични атаки.
Волатилността на пазарите е отбелязана като вторият по значимост риск, а представителите на такива сектори, като авиацията, финансовите услуги и товарния транспорт го разглеждат и като основен риск за настоящата година.
Изследването показва, че компаниите по целия свят се готвят за трудна година с нарастващи политически, законодателни, регулаторни и други промени и засилване на нестабилността.
Дигитализацията и интернет на нещата също оказват сериозно влияние върху рисковия профил на компаниите от различните индустрии.
 
ТОП-10 на глобалните бизнес рискове през 2017 година
1. Прекъсване на производството (вкл. прекъсване на снабдяването): 37%
2. Пазарни промени (волатилност, нарастваща конкуренция, стагнация): 31%
3. Киберинциденти (киберпрестъпления, кражби на данни, ИТ-сривове): 30%
4. Стихийни бедствия (бури, наводнения, земетресения): 24%
5. Промени в законодателствата и регулациите (икономически санкции, протекционизъм): 24%
6. Макроинокомически промени (затягане на икономиите, ръст в цените на стоките и суровините, инфлация/дефлация): 22%
7. Пожари, експлозии: 16%
8. Политически рискове (войни, тероризъм, безредици):14%
9. Загуба на репутация и стойността на марката: 13%
10. Нови технологии (нанотехнологии, 3Д-печат, изкуствен интелект, дронове): 12%
Източник: econ.bg

 


 

 

Парични преводи MoneyGram във всички бензиностанции OMV

benzin

Партньорството между Фактор И.Н и OMV България ще направи MoneyGram марка, достъпна за всички пътуващи през територията на страната и допълнително ще повиши удовлетвореността на клиентите на OMV


MoneyGram (NYSE: MGI) обяви, че нейните надеждни услуги за парични преводи ще бъдат налични и в бензиностанциите на OMV България – веригата, която е член на водещата енергийна група в Европа. Потребителите, изпращащи и получаващи парични средства в страната, могат да използват всеки един от 84-те обекта на OMV, които ще им осигурят най-добрите условия за осъществяване на парични преводи.

"Щастливи сме да обявим днес началото на партньорство с нов ценен партньор, присъединен към семейството на MoneyGram от Фактор И.Н., който избра нашите услуги на база високото качество на потребителско обслужване, което предлагаме всеки ден", коментира Раду Пожога, ръководител на отдела за ключови партньорства на пазарите в Югоизточна Европа на MoneyGram. "Искаме да спестяваме време на потребителите в техния динамичен живот, като предлагаме услугите си на удобни локации, лесно достъпни за нашите редовни и нови клиенти. Смятам, че благодарение на това партньорство, марката MoneyGram ще бъде видима за всички пътуващи през България", добавя Пожога.

Клиентите на MoneyGram ще могат да изпращат и получават международни парични преводи, както и вътрешни преводи от една бензиностанция до друга в България, в рамките на минути. Потребителите ще бъдат обслужвани от служител на специално гише във всички обекти на OMV, което ще работи от рано сутрин до късно вечер.

Бензиностанциите OMV, разположени в градските и извънградските райони в цялата страна, са се превърнали през последните години в многофункционални центрове за извършване на услуги. Сега тази потребителска ниша ще бъде допълнена с лесни и надеждни услуги за парични преводи.

„За OMV България клиентът е в центъра на всичко, което правим. Чрез предлагането на висококачествени продукти и постоянно разширявайки обхвата на услугите на нашите бензиностанции, ние доказваме, че правим всичко възможно, за да направим живота на най-важните ни клиенти - водачите на автомобили - по-лесен и по-надежден. Чрез партньорството ни с Фактор И.Н. за предоставяне на услугите на MoneyGram, вярваме, че допълнително ще повишим удовлетвореността на нашите клиенти, като им спестяваме време в натоварения ден. Всички наши дейности засвидетелстват нашето ново послание "We care more", което беше лансирано в началото на 2016 г., с цел по-нататъшно развитие на стойността на марката OMV“, каза Петър Величков, Изпълнителен директор на ОМV България.

Според оценки на Световната банка, през 2016 г. паричните преводи към България в размер на $1.5 млрд. възлизат на 2,9% от БВП на страната за 2015 г. Паричните потоци са дошли основно от Турция ($697 млн.), Испания ($166 млн.), Германия ($95 млн.).
Източник:КРОСС

 


 

Валутна информация 

23.01.2017 г. 11:15 ч.

долар

Дoлapът ce пoнижaвa в xoдa нa aзиaтcĸaтa тъpгoвия в пoнeдeлниĸ. B cъщoтo вpeмe инвecтитopитe фиĸcиpaт пeчaлбитe cи cлeд нeoтдaвнaшния пoдeм нa aмepиĸaнcĸaтa вaлyтa в oчaĸвaнe нa пoдpoбнocти oĸoлo нoвитe cтимyлиpaщи мepĸи нa Дoнaлд Tpъмп.

Πъpвaтa peч нa Tpъмп в ĸaчecтвoтo мy нa пpeзидeнт нe cъдъpжaшe ĸoнĸpeтни мepĸи в paмĸитe нa нeгoвaтa пoлитиĸa, oбявeнa пoд лoзyнгa "Aмepиĸa нa пъpвo мяcтo". Toвa paзoчapoвa инвecтитopитe, ĸoитo ce нaдявaxa дa чyят дeтaйли зa плaнoвeтe мy дa ycĸopи иĸoнoмичecĸия pъcт, зa инфpacтpyĸтypни paзxoди и нaмaлeниe нa дaнъчнaтa тeжecт. Актуална валутна информация ще откриете тук.


 

Весели празници

praznik

Пожелаваме тази Коледа да бъде най-красивата за Вас,
да се сбъдне всичко, което сте пожелали до сега,
и най-важното - винаги да бъдете съпътствани от здраве и любов!


Участие в конференцията "Нови бизнес идеи"

biznes ideq

На 04-05.11.2016 г. в Paradise center ще се проведе 6-тото изложение Нови бизнес идеи. Ще имате възможността лично да са запознаете с нас и нашата дейност, както и да получите отговори на всичките си въпроси.  Информация за изложението ще откриете тук.


 

Работно време за почивните дни през септември

rabotno

От тук можете да се информирате за работното време на нашите офиси в почивните 05, 06, 22 и 23.09.


 

Финал на "По-близо един до друг 3"

графа

Скъпи приятели, на 12.07.2016  г. беше обявен финалът на кампанията "По-близо един до друг 3". Щастливците, които спечелиха нашите награди са обявени тук.


 

Очаквайте скоро

клип

Скоро в нашия youtube канал ще представим видео клипове с информация как да ползвате услугите на MoneyGram и ползите от паричните преводи през системата.


 

Клипове с финансови измами

финансови измами

В нашият Youtube канал представяме поредица от клипове със сценарии на финансови измами и как да се предотврати тяхната реализация. Кратките филмчета можете да откриете тук.


 

Очаквайте скоро MoneyGram в OMV

 OMV

Съвсем скоро ще можете да правите своите парични преводи през всички бензиностанции OMV в страната. С партньорството на Фактор И.Н. АД (единствен оторизиран представител на платежната институция в България).


 

 Юбилейни монети "ЕURO 2016"

футбол

«Евро 2016», ще бъде 15-тото Европейско първенство по футбол организирано от УЕФА. За този случай са създадени две специални монети. Първата е с изображение на футболист- Нападател, най-важният стратегически пост, който силно удря футболна топка. Топката е позлатена, изработена по иновативна технология, заради която стои изпъкнала над повърхността на монетата.
Втората монета създадена за „Евро 2016“ е с изображението на Вратар, който умело спасява идващата към него топка . Максима гласи „Добрият вратар е половин отбор.“ Вратарят е този, който вдъхва увереност и спокойствие на тима , респектира и стряска противника.
Информация и цени на монетите ще откриете на началната страница в сайта.


 

Новият печеливш се казва Станислав Цанков

samolet

  Щастливи сме да обявим новият ни победител. Той печели два билета, с които да зарадва свой близък. А вие наши приятели участвайте в нашата томбола, защото също можете да спечелите билет за едно незабравимо преживяване. Формата за участие ще откриете  тук.


 

Често задавани въпроси 

  Скъпи приятели, от днес функционира новата секция в сайта на Фактор И.Н. - "Често задавани въпроси". Ако не откриете отговори на Вашите запитвания, можете да се свържете с нашите експерти в чата или на посочените контакти.
  Ще откриете секцията тук.


 

Всички световни валути на едно място

В обменното бюро на Фактор можете да обмените всяка една световна валута. Можете да ни откриете в София на адрес: ул. Княз Александър I №10 и да получите актуална информация на тел. 02/981 78 50


 

Фактор & Графа

  Скъпи приятели, на 12.05 Графа ще стартира своето европейско турне. То ще обхване 10 европейски града, а ние ще подарим по 2 билета на 10 от Вас, с които да зарадвате любим зад граница.
  Сега се питате какъв е този самолет ли ?
  Хората, присъствали на някой от концертите и направили превод към офис на Фактор И.Н. имат възможност да подарят самолетен билет и джобни на скъп човек, за да бъдат по-близо един до друг.
Пълната информация за кампанията ще откриете тук.
Екипът на Фактор Ви пожелава успех !

 


 

Изтеглихме и вторият ни победител

Вторият ни печеливш с два билета за концерта във Виена е вече ясен! Днес Графа изтегли нашата късметлийка - Диана Славова.
Честито!


 

Eксклузивно от Фактор и Графа

 

Искаш да посетиш свой близък, който е далеч в този момент, а пътуването би ти струвало цяло състояние ?!?
Фактор и Графа те канят да се включиш в невероятна томбола за спечелването на самолетен билет и джобни.
Научи повече тук


 

Графа изтегли първия печеливш от нашата томбола "По-близо един до друг"

Първият победител в нашата томбола стана известен - Мариела Накова спечели билет, който ще подари на свой близък в чужбина. Ако и Вие искате да зарадвате скъп човек зад граница се регистрирайте в нашия сайт.


 

А Вие включихте ли се в подаряването на усмивки с Фактор И.Н. и Графа ?

Скъпи приятели, за да подарите усмивка на свой близък е необходимо да последвате стъпките:

    1. Изпрати или получи пари с МъниГрам само в офисите на Фактор И.Н. през периода на кампанията;
    2. Регистрирай номера на твоя превод в интернет от тук;
    3. Спечели и подари билет за две места с автограф на Графа на свой роднина или близък в чужбина.

 

"По - близо един до друг" за трета поредна година

 

  Скъпи прятели, Фактор И.Н за трета поредна година ще подари 3 самолетни билета на трима от вас, които се включат в нашата томбола. През 2016г. лице на кампанията ни е обичаният от всички нас поп изпълнител - Влади Ампов-Графа. Той ще изнесе 10 концерта в цяла Европа. Само в офисите на Фактор И.Н. имате възможността да спечелите билети за европейското турне на Графа и да направите подарък за близките Ви, които са далеч от Вас, като им подарите тази изненада - ще посетят концерт в Европа на един от най-популярните изпълнители, ще го видят на живо, ще пеят любимте си български песни! Информация за участие в томболата можете да откриете тук 


 

Фактор И.Н. в Google +

  Скъпи приятели, можете да ни последвате и в Google plus на адрес: https://plus.google.com/1086364128625908


 

Кога използвате MoneyGram?

  • Когато работите в чужбина и трябва да изпратите пари на Вашето семейство.
  • Когато трябва да изпратите пари в брой на Ваш приятел, роднина или служител в друга страна или град.
  • При спешни случаи, когато пътувате, при загубени или откраднат портфейл или когато Ви трябват пари, за да се върнете вкъщи.
  • Когато децата Ви учат в чужбина.

 

Фактор И.Н. предлага на Вашето внимание следните имоти

 

  

  "Фактор И.Н." АД продава 5 имота в София, Варна и Бургас. Локациите са отлични. Повече информация можете да откриете в техните страници: http://www.factorin.bg/bg/clients/business_loans/properties_catalog/


 

Новите ни предложения за подаъци, с които да зарадвате любим човек

 

  Скъпи приятели, Фактор И.Н. представя на Вашето внимание новите ни колекции от сребърни монети, които са подходящи, както за колекционери, така и да бъдат оригинален подарък за рожден ден, имен ден, раждане или по друг Ваш скъп повод.
-Гарантирано съдържание на благороден метал;
-Лимитирани серии;
-Дизайнът на повечето монети се променя ежегодно;
-Автентичността е гарантирана със сертификат.
http://www.factorin.bg/…/clie…/gold_silver/products_catalog/


 

Международни парични преводи

 

 

  Благодарение на хилядите локации на MoneyGram в България е лесно да изберете удобна, близо до вас. За тези от вас, които са в чужбина и помагат финансово но своите близки, предлагаме възможност да откриете удобна локация на MoneyGram във всяка една точка по света http://global.moneygram.com/bg/bg .


 

Facebook страницата на Фактор И.Н.

 

  Уважаеми клиенти, можете да харесате нашата страница във Facebook www.facebook.com/factorin.bg/  и да получавате редовно информация за нашите игри, томболи и промоции.


 

Българите зад граница изпращат все повече пари у нас

 

 

  Увеличават се парите, които българите изпращат у нас от чужбина - това показват данните на Българската народна банка.

  От януари до октомври миналата година българите, работещи в чужбина, са изпратили у нас над 704,2 милиона евро. За сравнение през същия период на 2014-а парите са с близо милион по-малко.

  На първо място финансови потоци идват от Съединените щати - от там са изпратени малко над 159 милиона евро, а след това се нарежда Испания. В топ пет на държавите, от които идват най-много средства, са също Гърция, Обединеното кралство и Италия, пише bTV. Според икономистите, ако паричните потоци от чужбина ги нямаше, щеше да се стигне до свиване на потреблението в отделни райони. А това означава по-малко приходи за бизнеса и намаляване на работни места.

  „Това, което виждаме като приток на средства от чужбина, би могло да забави обезлюдяването на някои региони, по тази линия може да се говори и за запазване на работни места и за спиране на миграционни процеси”, посочи Явор Алексиев от Института за пазарна икономика.

  Парите от българите в чужбина помагат и за повече приходи в бюджета под формата на ДДС.

  Парите, които българите изпращат от чужбина, са значителни като суми, но все пак те остават по-малко от преките чуждестранни инвестиции в страната, показват още данните на централната банка


 

Парични преводи MoneyGram

 1

  Малките радости скъсяват големите разстояния, и Вие, които сте у дома го знаете най-добре. С MoneyGram получавате парите си по-бързо, можете да помогнете на любимите си хора, които са далеч, без значение къде се намират, дори и когато не сте в чужбина, но сте далеч от семейството си, можете да направите нещо мило за хората у дома. С офисите на Фактор И.Н. лесно можете да изпращате суми в левове в цялата страна.http://www.factorin.bg/bg/contacts/ 


 

Последната голяма награда е вече факт (03.12.15)

 

Скъпи приятели, щастливи сме да обявим и третия последен печеливш в нашата кампания "По-близо един до друг"! С радост на сърцето и малко сълзи на очите Ви представяме първия ни разговор с Мая Желязкова от Нова Загора. Как разбра тя, че печели?! Изгледайте нашето видео и разберете сами, защо организираме тази кампания! Честито да бъде на Мая и нейната дъщеря, която очаква бебе в Англия, благодарение на нашата награда две майки ще бъдат отново заедно, може би в най-важния момент в живота на един човек и едно семейство! И двете дами имат истински късмет! Вярваме в добрата си идея и вярваме, че има смисъл да го правим, окачвайте още изненади и през следващата 2016-та година!

 

 


 

Наш клиент получи страхотен подарък - самолетен билет и джобни пари за 4-дни (04.11.15)

 

Всички ние във Фактор И.Н. сме истински щастливи! Защо ли? Тази сутрин на 04.11.2015 година бе изтеглен чрез софтуер нашия втори голям печеливш в кампанията "По-близо един до друг"! Това е Венелин Венков Венков от Габрово, той е направил своя превод в офис на нашия партньор Общинска Банка! Той получава нашия втори самолетен билет и джобни пари за 4-ри дни. Венелин ни сподели, че има син, който работи в Шотландия. Тези празници ние ще се погрижим те да бъдат отново заедно! Да е честито на баща и син, бъдете по-близо един до друг... а вие всички наши клиенти продължавайте да участвате, има още един билет, който чака някой от Вас, успех на всички!


 

Първият самолетен билет е вече зает! (05.10.2015) 

Днес на 05.10.15 г. изтеглихме първия наш голям печеливш вкампанията "По-близо един до друг"! Това е Росица Ангелова Костадинова от София! Нашият победител ще лети до Испания, за да види скъп приятел. Росица се е регистрирала с SMS преди около две седмици. Нашата система изтегли точно нея, да и е честит първия самолетен билет и джобни пари! Роси, чакаме те в нашия централен офис, за да се запознаем и официално да връчим голямата награда! Очаквайте снимки и видео от нашата среща! Ако искате и Вие да сте на мястото на Роси, участвайте в нашата супер игра "По-близо един до друг": http://factorin.bg/bg/clients/promo1/bringing_you_closer/


  

Нова ТВ реклама (14.09.2015) 

 

Нашата нова ТВ реклама е вече факт! Цели три месеца чрез този клип ще информираме нашите клиенти използващи услугите на МъниГрам за възможността да спечелят страхотни награди от Фактор И.Н. Специално за кампанията "По-близо един до друг" телевизия Планета, която нашите сънародници зад граница обичат, ще представи нашия нов ТВ клип.


 

 

По-близо един до друг 2 (01.09.2015)

 

За втора поредна година организираме нашата страхотна игра "по-близо един до друг", в която трима щастливци ще имат шанс да спечелят самолетен билет и джобни пари, с който да посетят свои близък в чужбина, а цели 36 човека ще получат страхотен комплект - чадър, запалка, ключодържател и химикалка! Започваме от 1-ви Септември.

Научете повече за начина и Вие да участвате от тук


 

 

Пачки по стотачки - печеливши (09.07.2015) 

Новият ни печеливш в кампанията "Пачки по стотачки", който ще си харчи 100 лева беше изтеглен! Да е честито на Силвия Мирчева от София. Тя обмени валута в нашето обменно бюро, попълни талон за участие, а останалото си е чист късмет. Очаквайте снимки с нашия печеливш скоро! Научете повече как и вие може да спечелите 100 лева в брой от ТУК.


 

По-близо един до друг - печеливши (13.12.2014)

На 13.12.2014 организирахме и първата среща с нашите печеливши в кампанията "По-близо един до друг" Имахме щастието да връчим и нашите награди. И тримата щастливци получиха своите самолетни билети и джобни пари, скоито да посетят близиките си за коледните празници. Всичко това стана възможно, защото тези хора използваха услугите на МъниГрам в офисите на Фактор И.Н. Това им даде възможност да регистрират номера на своя превод и да участват за уникалната ни награда. Нашите големи печеливши ни разказаха за емоцията, радостта и изненада, която Фактор И.Н. им направи, а именно пътуване до любимите хора в чужбина. Очаквайте и видео.


 

Благотворителност (12.12.2013)

Докато всички се подготвяха за Коледните празници и се лутаха по магазините в търсене на най-подходящите подаръци за своите близки, ФАКТОР И.Н. АД и тази година реши да подари  щастие  - щастливци са децата от Шахметен клуб „Лидер“ в 19 СОУ „Елин Пелин“, гр. София. Всяко едно от тях ще има удоволствието и възможността да тренира любимия си спорт върху нова дъска за шах и електронен часовник – КАТО ИСТИНСКИ ПРОФЕСИОНАЛИСТИ.

Правим подаръци, които имат значение!


 

15.08.2013

От 15.08.2013 година ФАКТОР И.Н. Ви дава възможността да изпращате пари, чрез системата на МъниГрам, през офисите на компанията до всяка точка на света в различни валути! Ако до днес можехте да изпращате само евро, то сега имате правото на избор от три различни валути - евро, щатски долар и разбира се лева! Зарадвайте още повече своите познати и близки със Вашето участие в скъп за тях момент... Изпратете им пари и ги накарайте да се усмихнат!