Получаване на пари

От какво се нуждая, за да получа моя паричен превод? - За да получите своя паричен превод ще са Ви необходими: Документ за самоличност със снимка, на който е изписано вашето име, референтен номер - Поискайте референтния номер от човека, който ви изпраща паричния превод. Моля, обърнете внимание, когато се попълва формуляр за прехвърляне, името на получателя на формуляра трябва точно да съвпада с името на документа за самоличност, който той или тя представя при взимането на превода. Например, Георги иванов не е същото като Георги Димитров Иванов.

Как да получа паричен превод? - Поискайте референтния номер на вашия превод. Човекът, който изпраща паричния превод, ще има референтния номер. Посетете наша локация. Запомнете, че трябва да носите вашия референтен номер и документ за самоличност. Попълнете формуляра за получаване и го предайте на служителя в офиса, след което парите ще ви бъдат предоставени. Ще ви бъде поискан документ за самоличност, обикновено поне един от следните : Международен паспорт, българска шофьорска книжка, българска лична карта. Може да ви бъде поискан и документ, който да доказва вашия адрес. 

Кога парите ще са налични и готови за взимане? - Обикновено парите са налични и готови за получаване 10 минути, след като са изпратени чрез нашата услуга за същия ден.

Каква сума може да се получава наведнъж? - Всяка държава има различни ограничения и това зависи от къде се изпращат парите. В България лимита  на получаване е 10 000 лева.

Къде има офиси на мъниграм? – Фактор И.Н разполага с над 700 офиса страната. Карта с локациите можете да откриете тук.

Къде мога  да получа паричния си превод в събота и неделя? – Нашите локации, които работят 7 дни седмично и офиси с удължено работно време ще намерите тук.

Може ли друг човек да получи/изпрати превод, ако носи документа за самоличност на истинският получател/изпращач? - Не. Обслужването на подобна транзакция е незаконно. Информация за защита от измами при паричните преводи ще откриете тук


 

Изпращане на пари

Как да изпратим пари от офис на партньор на MoneyGram? - Намерете удобен офис на партньор, като използвате нашата карта. Посетете избрания офис, като носите документ за самоличност със снимка. Попълнете кратък формуляр за изпращане и го предайте на MoneyGram агента заедно с парите, които искате да изпратите и приложимите такси. Във формуляра можете да включите и съобщение, съдържащо 10 думи. Свържете се с човека, на когото изпращате пари, и му дайте референтния номер, който ще получите от агента.

До къде мога да изпращам?– Мъни грам има над 336 000 офиса по целия свят. На картата на Фактор И.Н. ще откриете 700 офиса в страната. Направи превод без да чакаш опашки! Офиси ще откриете тук.

Какъв документ се издава на клиента? - За клиента остава копие на попълненият формуляр за изпращане или получаване.

Колко струва да изпратим пари чрез MoneyGram? - Таксите на MoneyGram зависят от локациите на изпращане и получаване, както и от изпратената сума. Използвайте нашия калкулатор, за да изчислите цената за вашия превод.

Колко пари мога да преведа? - Когато изпращате чрез локация на партньор на Фактор И.Н., максимумът, който можете да изпратите, е 10 000 лева, но всеки превод е обект наконтрол, съгласно местното законодателство в страната, до която изпращате.

Как мога да платя за паричен превод? – Нашите партньори на MoneyGram приемат само пари в брой за транзакции от своите офиси.

В каква валута мога да изпращам? - MoneyGram предлага избор от различни валути в зависимост от страната, за която се изпращат. Изберете валутата, в която искате да изпратите паричния превод и изберете в каква валута искате получателят да получи парите. Можете да видите опциите за валута, като използвате калкулатора на MoneyGram.

Може ли човекът, на който изпращам паричния превод, да избере в каква валута да го получи? - Не. Ако страната, в която сте изпратили превода, позволява парите да бъдат получени в повече от една валута, тогава Вие като изпращач трябва по време на изпращане да изберете в каква валута ще бъдат получени парите.

Какво трябва да направя, ако човекът, на когото изпращам парите, изпитва трудности да ги вземе? - Проверете дали референтния номер е верен. Проверете дали получателят има валиден документ за самоличност със снимка и името на този документ съвпада с името, което сте посочили, когато сте изпратили парите. За допълнителна помощ, свържете се с нас или се обадете на тел. 0700 17 412. Моля, обърнете внимание, когато се попълва формуляр за прехвърляне, името на получателя на формуляра трябва точно да съвпада с името на документа за самоличност, които той или тя представя при взимането на превода. Например, Георги Иванов не е същото като Георги Димитров Иванов.

Всеки ли може да изпраща пари през MoneyGram? – Всички лица на възраст над 18г. могат да се възползват от услугата за преводи на пари чрез мъниграм.

Колко време отнема? – Документалната обработка на една транзакция отнема 1-2 минути. Парите пристигат за 10 минути до всички офиси на Мъниграм  независимо от държавата на получателя.

Защо за една и съща сума таксата е различна? - Във всяка държава потребителските такси са индивидуално определени, следователно преводите в България пристигащи от различни държави са с различни. Когато се прави превод в границите на България, таксата е винаги еднаква за определена сума.


 

Анти-фишинг

Какво е фишинг? - Фишинг е вид онлайн измама, проектирана да открадне лична информация като: Потребителско име, парола, детайлна информация за кредитна карта или тайни въпроси и отговори. Обикновено фишингът се разпространява чрез имейл и е прикрит като легитимен имейл от MoneyGram. Линкът в този имейл ви води към фалшив уебсайт, който изглежда като легитимния сайт на MoneyGram. Най-добре е да не кликвате на линковете в имейла. Ако искате да посетите нашия сайт, напишете адреса в браузъра си, вместо да кликвате върху линкове от имейл.

Как да разпозная фишинг? - Ето няколко неща, на които да обърнете внимание, ако заподозрете, че имате фишинг имейл: Линкове към уебсайт, който ви иска да потвърдите информацията на своя акаунт; Линкове към уебсайт, който ви пита за вашата банкова сметка или номер на кредитна карта, потребителско име и пароли; Заплахи, че, ако не потвърдите информацията за вашия акаунт, той ще бъде спрян. Добрата практика е никога да не кликвате върху линкове, прикачени към имейл. Вместо това напишете адреса на уебсайта директно в интернет браузъра.

Как да предотвратя фишинг? - Най-добрият начин да не станете жертва е да бъдете наясно с най-общите измами. Внимателно преглеждайте имейлите, за да проверите дали има фишинг измама: Лоши линкове, въведете адреса на уебсайта директно в браузъра вместо да кликвате върху линк в имейл съобщения с оферти тип "Прекелено хубаво, за да е истина". Винаги проверявайте офертите преди да започнете транзакция 

Какво да направя, ако е възможно да съм станал жертва на фишинг? - Ако подозирате, че сте получили фишинг имейл, не се колебайте да се свържете с нас.