Състоянието на личните ви финанси, като едно

Встъпвайки в едни отношения, всеки от нас носи своя досегашен опит и неговите последици. Този универсален принцип важи в пълна сила и за вашите лични финанси.

Предстои ви да вземате много финансови решения заедно, за това първата важна стъпка е да разберете с какво разполагате. Какви са били приоритетите ви досега? Обсъдете какво сте успели да спестите и с каква цел, започнали ли сте да инвестирате, изплащате ли кредити. Защо сте постигнали именно този, а не друг резултат и искате ли да промените нещо в подхода си?

Докато натрупаните спестявания и задължения ще ви ориентират какво сте свършили дотук, настоящото разпределение на бюджета Ви е сред най-добрите индикатори какви промени да очаквате в близкото бъдеще. По тази причина е добре да поговорите и за състоянието на вашите приходи и разходи. За какво харчите най-много? Остават ли ви свободни пари в края на месеца? А може би не достигат? Бъдете искрени и дайте възможност на партньора си да направи същото, без да се притеснява от осъждане.

Целта на този разговор не е да критикувате решенията си, а да придобиете максимално точна представа за общата си ситуация. Така ще можете да съобразявате следващите си ходове с реалните си нужди, вместо да налучквате на сляпо

Вашият коментар