Екскурзия по празниците: най-добрите начини за спестяване на пари при обмяна на валута

През последните години наблюдаваме тенденцията все повече хора да пътуват за зимните празници. Обмяната на валута е сред първите неща, които трябва да направим, когато планираме почивка в чужбина. Коледните празници означават повече разходи, затова ако планирате да пътувате извън страната и да подарявате подаръци, е важно да вземете под внимание от кого, къде, как и колко пари ще обмените, за да не сте на загуба.

Ето няколко кратки съвета, които да ви помогнат при планирането на почивка по празниците:

  1. Не губете пари при обмяна на валута

Когато пътуваме до друга държава с различна валута, често не знаем кое е най-доброто място да извършим тази операция. Никой не иска да плаща прекалено много за самата услуга. Внимателно проучете, кое обменно бюро ще изберете за своята смяна на валута, за да сте сигурни, че няма да изгубите пари.

  1. Ако в края на почивката имате останали пари, не харчете всичко просто така

Не харчете парите, които са ви останали в края на почивката, само защото мислите, че няма да струват нищо, когато се върнете във вашата държава. Във Фактор И.Н. например можете да обмените остатъка от обменените пари на същия курс, на който сте ги закупили.

  1. Избягвайте да обменяте валута в чужда държава

Обмяната на валута в чужда страна не е добра идея, поради две причини: липсва гаранция за качеството на услугата и курсовете могат да бъдат във ваш ущърб. Подгответе се предварително, за да не бъдете измамени.

 

  1. Изчислете каква сума ще ви бъде нужна

Ако не знаете колко пари ще ви бъдат нужни за съответната дестинация, може да посетите сайта Пътеводител.., където ще откриете много полезни съвети! С неговата помощ и валутния калкулатор, ще добиете представа, каква сума приблизително ще ви е нужна за престой в хотел, храна, транспорт, туристически атракции и сувенири.

 

  1. Поръчайте своята валута онлайн за цялата страна на по-добри курсове и покриването, и категоричното спазване на всички законови изисквания.

Ако сте в режим почивка и нямате време да обменяте валута лично, то настанете се удобно, подгответе се за вашата ваканция и поръчайте своята валута онлайн от сайта на Фактор И.Н. например

Ако се чудите все още коя държава да посетите за празниците, ние имаме няколко предложения за вас, които са сред най-желаните дестинации за почивка през зимата:

  • Канарските острови, Испания
  • Пукет, Тайланд
  • Дубай, ОАЕ
  • Кипър
  • Египет

Независимо обаче, какво ще изберете за пътуването си по празниците, внимавайте при обмяната на валута. Не само, защото и най-малката разлика в курсовете ще Ви струва пари, но и защото сигурността и спокойствието ви ще бъдат гарантирани, когато тръгвате подготвени!

Вашият коментар